Telefon Formatie Nunta

SIMBOL - Formatie nunta Calarasi

Telefon Formatie Nunta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre SIMBOL - Formatie nunta Calarasi - Telefon Formatie Nunta Calarasi.FORMATIA SIMBOL – POVESTEA UNEI PASIUNI DEVENITĂ PROFESIE

Marius Ivan (vocal) şi Valentin Stoica (instrumental), cei care alcătuiesc sufletul Formaţiei SIMBOL, se cunosc din clasa I, când ei habar n-aveau că soarta avea să le hărăzească mult timp petrecut împreună. Au fost colegi în şcoala generală şi au rămas buni prieteni şi după ce fiecare a urmat cursurile liceale la unităţi de învăţământ diferite.
Marius Ivan a învăţat să cânte la chitară în armată, îndeletnicire cu care era convins că va da gata fetele, închipuindu-se cântând serenade pe sub balcoanele mândrelor, după liberare.
A venit Revoluţia din 1989, Valentin Stoica era pasionat de instrumente şi observa că petrecerile călărăşenilor erau animate de formaţii vocal-instrumentale din Constanţa şi alte judeţe limitrofe. Pasionaţi de muzică, cei doi prieteni au sesizat oportunitatea. Vali – priceput la instrumente şi meseriaş pe clape, Marius – posesor de voce plăcută, îndelung exersată din vremea când dădea suflu corului şcolii, n-au stat mult pe gânduri şi au pus-o de o formaţie vocal-instrumentală. De acum, Călăraşiul avea propria formaţie care să încingă petrecerile. I-au spus SIMBOL.
Începutul n-a fost uşor. Oamenii încă nu-i ştiau, iar cei care îndrăzneau să-i cheme pe cei doi tineri la evenimentele lor se felicitau pentru alegere, ducând vorba mai departe: „Băieţii de la SIMBOL cântă dumnezeieşte!”
Nu existau încă telefoanele mobile, lumea începuse să-i caute pe acasă. Nuntaşii care-şi rupeau pantofii de atâta chefuit îi invitau pe cei de la SIMBOL la petrecerile lor. Au început să refuze invitaţii de a cânta la nunţi sau alte evenimente: n-aveau cum să fie la două petreceri în acelaşi timp. Ar fi vrut, dar n-aveau cum să onoreze toate solicitările.
De la un hobby, muzica de petrecere a devenit pentru Marius şi Valentin o profesie. Au înregistrat albume, CD-uri, au realizat coloane sonore pentru piese de teatru, au onorat invitaţii la emisiuni consacrate la posturile de televiziune Etno Tv şi Favorit. Marius Ivan îşi aduce aminte de toamna în care SIMBOL a scos un album cu muzică de petrecere alături de solista Elena Mocanu. Difuzorii de muzică spuneau: „Cel mai bine se vând Andre şi SIMBOL. Fetele de la Andre nu mai sunt împreună, băieţii de la SIMBOL dau şi acum suflet petrecerilor.
SIMBOL cântă aproape toate genurile de muzică. Pe operă nu s-au specializat. Lumea îi caută. Altfel n-ar fi ajuns să cânte la petreceri şi evenimente speciale în toată ţara: de la Piteşti la Bacău, Piatra Neamţ şi Târgovişte, Mărăşeşti sau Câmpulung. Au un atu: în repertoriul lor au muzică românească din toate zonele ţării iar pentru cei care vor ca între două sârbe şi o geampara să asculte o piesă uşoară, problema este ca şi rezolvată. SIMBOL cântă şi melodiile de muzică uşoară, românească ori străină, care n-au cum să lipsească de la o petrecere reuşită.
SIMBOL nu s-a mulţumit să cânte doar muzica pe care toţi oamenii o cunosc şi o cer la petreceri. Compoziţiile proprii ale Formaţiei SIMBOL sunt acum în topul preferinţelor petrecăreţilor.
„Am depăşit mia de nunţi la care am cântat, împreună cu prietenul meu Vali, dar de fiecare dată am emoţii”- mărturiseşte solistul Marius Ivan.
”Când mă gândesc că prezenţa noastră la petrecerea acestor oameni nu este un accident şi că ei ne-au căutat tocmai pentru ce a ajuns să însemne SIMBOL, îmi dau seama că pe umerii noştri apasă o responsabilitate enormă. Nu ne permitem să-i dezamăgim pe cei care au avut încredere în noi şi au lăsat pe mâna noastră petrecerea vieţii lor, dacă ne gândim la o nuntă, de exemplu. Mă gândesc că, într-un fel, dăm de fiecare dată un examen. Şi n-am picat niciunul…”

 

Galerie foto