Ce muzica sa alegi pentru nunta ta: Formatie sau DJ

Orientati-va in primul rand dupa ce doriti voi, dar incercati sa urmati recomandarile prietenilor apropiati care au facut nunta de curand, pentru ca este greu sa va faceti o impresie reala cautand pe internet sau reclame. Este bine mai intai sa alegeti genurile muzicale, ca apoi sa va decideti, in functie de acestea, daca veti chema o formatie sau un Dj, tinand cont ca formatia are un repertoriu limitat.

Formatia

Daca v-ati orientat spre o formatie interesati-va de ce genuri muzicale abordeaza si ce stiu ei mai bine sa cante. Informati-va cu privire la repertoriul pe care il au. Daca exceleaza in genul popular, insa ati considerat ca majoritatea invitatilor prefera muzica moderna, probabil ca va trebui sa cautati pe altcineva. Alegerea unei formatii are avantajul ca aceasta incinge mai bine atmosfera. Puteti incerca si un cvartet, insa cred ca veti simti lipsa percutiei. Totusi, daca v-ati hotarat, asigurati-va ca au echipament profesionist, inclusiv statie de amplificare (PA). Intrebati daca au lumini si daca acestea se platesc separat. Stabiliti preturile pe ore si aveti in vedere daca au pauze lungi sau daca vor canta la cerere. Avand in vedere ca o formatie canta live, incidente pot aparea oricand: fie pe unele melodii falseaza, fie fac prea multe pauze ori se incurca etc. Totusi trebuie sa aveti in vedere ca vocea unui artist nu poate fi folosita la un nivel calitativ inalt prea mult timp. Dupa cateva ore orice solist oboseste si aceasta se va observa in vocea lui. Oricum, o nunta cu formatie e plina de dinamism.

Dj-ul

Avantajul in a alege un Dj este acela ca nu prezinta un repertoriu prestabilit si poate face rost de orice melodie doriti. Acesta va veni cu o multitudine de CD-uri din care va trebui sa va alegeti muzica dorita, asa ca incercati sa faceti asta din timp.

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un Dj:
Aparatura pe care o foloseste sa fie una de profesionist. Inecracti sa alegeti un Dj care are un mixer performant. Specificati-i acestuia dimensiunile localului unde va avea loc petrecerea pentru a veni cu aparatura pe masura.
Intrebati daca are si lumini, acestea vor crea o atmostefra dinamica.

Unii Dj au si aparate de fum, intrebati daca Dj-ul ales de voi dispune de asa ceva.

Asigurati-va ca are un microfon bun, nu o jucarie cum sunt cele folosite la calculator. Astfel va face dedicatii si va antrena invitatii la dans.

Pentru a fi un Dj bun nu inseamna ca este suficient o aparatura performanta. Acesta trebuie sa stie sa mentina nuntasii pe ringul de dans, sa observe spre ce muzica inclina invitatii, sa stie sa schimbe melodiile la timp si sa refuze cu tact avalansa de cereri venite din partea invitatilor. Un Dj bun simte ce se intampla pe ringul de dans. Stabiliti cu Dj-ul ales ce melodii ati dori pentru anumite momente ale nuntii, ca acesta sa stie clar ce are de facut.

Puteti opta pentru ambele variante, petrecerea sa fie deschisa de o formatie, iar in restul serii sa aveti un Dj. Cum muzica face distractia, va doresc cele mai bune alegeri si o nunta ca in povesti!

 

Sursa: brave-solutions.ro