5 pasi simpli pentru a alege muzica perfecta de nunta

Ani după ce ați participat la nunti ale prietenilor, în timp ce unele detalii se pot pierde, ceea ce ramane in memoria este dacă te-ai simtit sau nu bine. Pentru cei mai mulți dintre noi, "a te simti bine" la o nunta este determinata în mare masura de crearea  confortului, si anume mancare și muzica.

Atat in cadrul ceremoniei cat si in cadrul receptiei muzica are un rol deosebit in creaea de confort si si muzica potrivita.In urmatoarele randuri noi avem cateva sugesti pentru stabilirea tonului dorit.

1. Mărimea contează. Ai de a avea o ceremonie iesita din comun, intima într-o sala mica cu 25 la 50 de persoane? Este posibil sa vrei să optezi pentru un artist solo cu un acordeon si o orga. Mandoline, viori și tambale, acordeoane sunt, de asemenea, instrumente solo mari. O ceremonie mai formala sau mai mare intr-un spatiu mai mare sau spațiu imens? Iti trebuie un ansamblu de patru sau cinci artisti ar putea fi mai impresionant. 

2. Acustica conteaza, de asemenea. Este important sa alegi instrumentele potrivite si, dacă este necesar, amplificare, pentru spatiul tau. O vioara ar putea suna angelică într-o cameră mică, dar se va pierde în spațiul nesfarșit al unei incaperi mari. În același fel, un ansamblu mare ar putea cu usurintă sa fie prea puternic intr-un un salon de mochetă sau cameră cu tavanul jos. Un profesionist planificator, managerul localului sau muzicienii însisi vor fi in masura sa va ajute.

3. Dacă aveti dubii, sau optati pentru subtilitatea. În general vorbind, muzica de nunta ar trebui să fie frumoasă, sa bine dispuna, sa distreze,sa fie antrenanta. 

4. Cunoaste partile de la ceremonie. Este important să se tină cont de faptul că "muzica de ceremonie", de obicei, este impartita in mai multe genuri cum ar fi muzica de cafe concert, dance, pop, rock, latino, folk, muzica usoara romaneasca si internationala, etno, populara, folclor, muzica de petrecere si lautareasca, etc..

Muzica de primire este ceea ce stabileste într-adevar starea de spirit. Aceasta este prima muzica pe care invitatii tai o vor auzi cum intra în spațiul dvs. de ceremonie, așa că ar trebui să transmită sentimentul pe care doriti sa il imprime. Nu uitati: este ambiental, muzica de fundal, nu un concert, așa că volumul este cheia. Muzica de inceput ar trebui să înceapa cu putin timp înainte de a incepe oaspetii sa sosească si durează pana cand oaspetele final s-a asezat.

Muzica pentru intrarea mancari care atrage atentia oaspetilor ca intra primul fel de macare, acest moment este dupa ce toata lumea a luat loc la mese si s-au destins. Dupa primul fel de mancare incepe petrecerea cu muzica de petrecere si voie buna care ar trebui sa iti ridice toti invitatii in picioare la dans. 

Ai spus "Eu fac", iar acum este timpul pentru un oftat de usurare si o explozie de bucurie muzica ta de petrecere ar trebui să transmită voie buna si bucurie. Muzica de petrecere are menirea de a transmite fericire si ar trebui să fie vesela si ritmata. Dar nu uita ca nu ar trebui sa ai numai muzica de petrecere ci ar trebui sa alterneze cu alte genuri de muzica cum ar fi cea etno, populara, dance mai noua sau mai veche.

5. Luati neaparat in considerare o formatie de muzica se potriveste spatiului, și bugetului tau si mai ales genului tau de nunta.